رنگ شناسی
رنگ شناسی :
رنگ شناسی ، میتوان گفت خدا یکی از بهترین طراحان و رنگ شناسانی است که در زندگی همه ی ما نقش بسیار مهمی را ایفا میکند، اگر به جهان اطرافمان خوب نگاه کنیم تنوع رنگی بسیار زیادی را خواهیم دید که همه ی اینها کار دست خداوند است، این مسئله شاید یک چیز معمولی به نظر برسد ولی زمانی که شما این جهان به این بزرگی را بدون رنگ تصور کنید خواهید دید که چه نعمت بزرگی نصیب تمامی جهانیان شده است، رنگ در بیشتر موقعیت ها یکی از فاکتور های اصلی ما برای انتخاب است، حتی رنگ میتواند باعث فروش بیشتر و یا کمتر یک محصول هم بشود، پس نمیتوان مسئله رنگ و یا رنگ آمیزی را بی اهمیت شمرد.
رنگشناسی به چه معناست ؟
شناخت درست و اصولی رنگ ها کمک زیادی به افراد یک جامعه و بخصوص به کسانی که در زمینه طراحی گرافیکی فعالیت دارند، میکند، تمامی عناصری که در اطراف ما هستند و قابلیت مشاهده کردن و لمس کردن را دارند، دارای دو وجه شکل و رنگ هستند، رنگ ها باعث ایجاد تفاوت در میان اشیا و ایجاد حالت های روحی و احساسات مختلف در افراد و مخاطب میشود، زندگی بدون رنگ معنی نخواهد داشت، سه رنگ اصلی وجود دارد که شاید شما مخفف آن را بسیار شنیده باشید : RGB به معنی قرمز، سبز، آبی میباشد که میتوان گفت در تمامی طراحی ها از آن استفاده میشود
RGB :
با ترکیب کردن سه رنگ سبز، آبی و قرمز میتوان رنگ سفید را به وجود آورد و از ترکیب هر دو رنگ از مجموعه رنگ ها میتوان به رنگ های قرمز آبی و زرد رسید، این نکته را در نظر داشته باشید که هر جا که نور هست رنگ هم نیز وجود دارد، بنابراین بدون وجود نور رنگ ها معنایی ندارند زیرا همه اشیائی که ما در پیرامون خود داریم بر اثر تابش نور قابل مشاهده هستند، سه رنگ اصلی در رنگ شناسی آبی، زرد و قرمز هستند ک اگر شما هر یک از این رنگ هارا با دیگری ترکیب کنید به رنگ جدید خواهید رسید، اگر چرخه رنگ را دیده باشید حتما متوجه شده اید که رنگ های پلکانی دیگری در بین رنگ های اصلی نیز وجود دارد.
چرخه رنگ :
در حقیقت میتوان گفت که چرخه رنگ قسمت مهمی از دانش رنگ شناسی است، زیرا شما با یادگیری دانش چرخه رنگ میتوانید رنگ های متفاوتی را به خوبی و به شکلی که بتواند بیشترین تاثیر را بگذارد، در کنارهم استفاده کنید، و نکته جالبی که باید بدانید با ترکیب رنگ های اصلی میتوان رنگ های ثانویه مانند سبز، بنفش و . . . ایجاد کرد.
خصوصیات رنگی :
Hue (ته رنگ)، Value (روشنی) و chroma (خلوص) سه فاکتور خصوصیت اصلی هستند که رنگهای مختلف را بر اساس این سه میسنجند، ته رنگ، کیفیت رنگ انتخابی را تعیین میکند، روشنی یا درخشندگی به معنای میزان روشن بودن یا تیرگی رنگ در همان طیف رنگی است و منظور از خلوص، میزان اشباع بودن یا سیری آن رنگ در مقایسه با خالصترین رنگ است.
اصطلاحات رایج در زیبایی شناسی رنگ ها :
- ایمپرشن (Impression) : احساس و عقیده ای که رنگ میتواند به شخصی که رنگ را مشاهده کرده است منتقل کند.
- اکسپرشن (Expression) : این خصوصیت بیان کننده میزان هیجان و تاثیر گذاری رنگ در ذهن مخاطب است.
- کنسترکشن (Construction) : این خصوصیت نشان دهنده میزان تقابل و تفاوت در بین حالت های مختلف رنگ است.
نکات اشاره شده در این مقاله :
- معنی رنگ شناسی
- RGB
- چرخه رنگ
- خصوصیات رنگی
- اصطلاحات زیبایی شناسی
- بخش دوم این مقاله ( بزودی )
- آموزش های پیشنهادی
آموزش های پیشنهادی :
تیم ما ( لرن دیجیتال پلاس )تمامی تلاش خود را کرده است که بُعد جدیدی در آموزش های دنیای گرافیک باز کند و بخاطر همین پیچیده ترین آموزش هارا با ساده ترین و کاربردی ترین روش برای شما کاربران فراهم میسازد، شما میتوانید از آموزش های دیگر ما که در زمینه نرم افزار های گرافیکی هستند تماشا کنید، هیچ اموزشی بدون تمرین ثمره مثبت نخواهد داشت پس برای یادگیری بهتر تمرین را در الویت قرار دهید.
درباره مجتبی سبزی ایاز
تمام تلاشم رو به کار میگیرم تا پیچیده ترین آموزش ها رو به ساده ترین آموزش ها تبدیل کنم
نوشته های بیشتر از مجتبی سبزی ایاز
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.